Fjellkile 32x270 mm

Fjellkile 32x270 mm

Eksl mva: kr 139,20 Inkl mva kr 174,00

Bra og billig fjellkile. 


Fjellkiler er et godt alternativ til sprengstoff og andre metoder der det er vanskelig å komme til, eller hvor det er fare for å skade omgivelsene. 

Eksl mva: kr 139,20 Inkl mva kr 174,00
Pris fra: kr 139.20 / 174.00

Fjellkile 32x270mm

  • Passende hulldiameter / bor: 32 mm
  • Hulldybde: 250 mm 
  • Senteravstand hull: 200 til 300 mm,avhengig av stein 
  • Lengde på kile : 270 mm 
  • Vekt per kile: 1450 gram
  • Passende slegge: 2 kg

Et fjellkilesett består av en kile og to blekk, pluss en gummiring som holder kilesettet samlet . Den lave vinkelen på kilen forsterker opp kraften fra sleggen. Kilen er smidd i materiale 40CrMo, middels høyt karboninnhold og egnet for herding og anløping.

Flere kiler på rekke øker sprengkraften betraktelig, for full effekt bør det brukes minimum 5 kiler på rad. Kilene kan smøres med fett for å øke effekten og levetiden.

Etter att hull er borret og kiler satt i hull, slår man kilene i tur og orden, bestemt, men ikke med full kraft. Kilene avlaster på denne måten hverandre, slik at neste kile lettere kan slås ned.

Valg av kile:
Generelt går det fortere å få bort stein med større kiler, men det er mer krevende å lage større hull, så dette kommer an på boremaskin. For å splitte løse stein holder det med mindre kiler, men igjen er dette avhengig av størrelse på stein. Lengden på kilen har mye å si for hvor dypt ned stein vil løsne når man hugger ut i fjell. Med f.eks 1250 watt borhammer med SDS max bor anbefaler vi 20 eller 24 mm kiler, 200 - 250 mm mellom hull og minimum 5 kiler.Har man tilgang til profesjonelt boreutstyr går jobben fortere med store kiler.

Hvis stein skal brukes til å bygge murer, ønskes ofte ett mer kontrollert brudd. Dette kan gjøres ved å sette kiler tettere. Det er også mulig å sage ett spor med vinkelsliper med diamant kappskive for å styre bruddet. Ved å sage ett spor vil man ofte klare å få ut mer stein på en gang da bruddet har større sannsynlighet for å gå dypere.